Det finnes mye forskjellig i skur og på låver rundt om i landet, og slik er det også her på Sørlandet. Tilstanden kan jo være så ymse, og det er nok ikke alle prosjekter som er egnet til å komme på luftfylte hjul igjen.

Noen er imidlertid heldige. AMK-medlemmene Anne og Aziz Dassouli fra Kristiansand hadde fra før en blå 2 CV (se bilde) og har også en åpen Mercedes-Benz, men her for en tid tilbake kom de over en 2 CV med interessant historie. Nå er den ikke så forferdelig gammel, men veteran med god margin er den selvsagt, det er en 1987 modell. Denne ble kjøpt ny av en eldre dame hos Rasmussen Auto på Birkeland, men ble bare brukt et par år før den havnet på en låve. Og der ble den stående i tredve år!

Det betyr faktisk at bilen ikke har kjørt mer enn så vidt over 20.000 km., men den trengte jo en gjennomgripende teknisk overhaling og ny lakk, hvor det da ble valgt en annen farge enn den opprinnelige. Fjærbladet synes bilen ble veldig fin, og nå skal den tas grundig inni i løpet av vinteren, med nye setetrekk osv., slik at den blir helt perfekt til utdelingen av restaureringsplakett på Vårmønstringen 2021.

Bildene viser først det opprinnelige låvefunnet med et tykt støvlag, en aldri så liten bulk i skjermen og generelt litt bedrøvelig tilstand. Så er det et par bilder tatt underveis i prosessen, og noe av bilen slik den fremstår i dag.

Vi har også fått med et bilde av familiens andre 2 CV, og på vårt spørsmål om denne skal få samme behandling og oppfrisking svarer Anne og Aziz at neste på lista er Mercedes-Benz’en, som står for tur når 2 CV er ferdig innvendig. Det skal bli spennende…..