Ja, det er et godt spørsmål. For å få svar på det, ble AMK invitert på besøk til Engeland Antirust i Vågsbygd, hvor man sprøyter med Lanolin for å beskytte mot spredning av eksisterende rust og danning av ny rust.

Henimot 40 AMKere hadde møtt frem, og formann Håkon Omland hadde stilt sin nysveisede Mercedes-Benz 220 S til rådighet som demonstrasjonsobjekt. Vi fikk en gjennomgang av fremgangsmåten både for nyere og eldre biler, og det ble forklart at lanolin, som altså er sauefett, har den egenskap at stoffet ”kryper” innover i bilens mange kriker og kroker i understell og kanaler og dermed legger beskyttelse ikke bare der det blir sprøytet på, men også videre innover.

Det ble stilt mange spørsmål, og latteren runget flere ganger. Engeland Antirust stilte opp med et godt tilbud til veteranbiler (også for nyere biler) og fikk flere bestillinger allerede på møtet. Tilbudet gjelder også de medlemmene som ikke var med på møtet, og det er bare å kontakte firmaet for avtale.

Fjærbladets redaktør var blant dem som slo til på tilbudet og fikk rustbeskyttelse på bilen. Førsteklasses behandling, grei pris og ikke minst: Det blir jo sagt at bilen lukter sauefjøs i lange tider etter behandlingen. Det er ikke sant! En svak lukt i noen dager var det hele. Dette kan virkelig anbefales for alle!