Det snakkes mye om å feriere i Norge i år. Koronatider gjør at det, i våre miljøer, snakkes om alle treff og arrangementer som ikke blir noe av. Hva skal vi da gjøre? Om det ikke er gjort før er tiden inne til å ta med familien på veteranbilturer! Enten det blir med en, to eller tre generasjoner er denne sommeren en stor sjanse for å sikre gode opplevelser og rekrutering og videreføring av bevaringstanken rundt hobbyen vår. For vi må innse det – den største trusselen mot å ta vare på kulturarven vi forvalter er forgubbing og mangel på overlevering til de neste generasjoner. Fortvil ikke over alle treff og treffkamerater du går glipp av – familie og veiene venter! Om det er med RØD «L», kort eller lang tur – denne kan bli den veteransommeren der minner skapes og veterankjøretøyet ditt sikres en fremtid i familien!
«Jeg vil på tur med deg og «Blåmann», pappa», ble det sagt her i huset for noen år siden. 10.klassingen i huset ønsket kvalitetstid med pappa. Og det måtte bli overnattingstur. Ønsket ble en fin og minnerik tur opp Setesdal, overnatting og fiske i Setesdal Vesthei, ned til Lysebotn, videre til Tonstad og veien hjem til Birkeland igjen via Kvinesdal og E-18.
Og fortsettelsen? Du har kanskje møtt ho de siste 7 somrene? Langhåra jente i blå eller rød Volvo PV på sine daglige turer til og fra Dyreparken eller fritidsturer?
God veteransommer, alle! Lykke til! Så venter lesere og redaktør på en flom av hyggelige familiefortellinger fra «Korona-sommeren med veterankjøretøy 2020».