Vegårshei bygdetun er et lokalt bygdemuseum. Museet består av mange ulike bygninger med lokal tilknytning som er flyttet inn på en eiendom som tilhørte Julius Grasåsen. Han etablerte samlingen som i 1984 gikk over til å bli en stiftelse. Alle bygningene er fylt med ulike gjenstander som kan knyttes til de ulike bygningene. Det er mange ulike arrangementer på bygdetunet i løpet av et år. Et fast arrangement vier oppmerksomhet til veteranbiler.

Da jeg fikk høre at bygdetunet skulle gjennomføre årets veteranbilarrangement søndag 7 august tok jeg turen bort for å oppleve stedet og atmosfæren. I flott vær hadde bygdetunet satt ut godt med stoler og bord på ulike steder og det var flere salgsboder som fristet med nystekte vafler og varme pølser. Frivillige dirigerte biler til ulike parkeringsområder rundt om på området, mens andre hadde oppgaver inne i bygningene eller solgte mat og drikke. Uten frivillighet er det ikke mulig å arrangere slikt, så stor takk til de som ofret en søndag for at vi andre kunne gå rundt og snakke med kjente og virkelig kose oss.

Det ble mange inntrykk på kort tid, så en beskrivelse av alle bilene blir vanskelig. Derfor får bildene tale for både stemning og inntrykk. En ting er i hvert fall sikkert; og det er at det blir et nytt besøk på Vegårshei bygdetun til neste år.

 

Sverre Monsen