Siden AMK feirer sitt 40 års jubileum i år, gjorde vi litt ekstra ut av Hovedløpet som da ble til Jubileumsløp i stedet. Turen gikk 3. august med start i Flekkefjord sentrum og mål i Kvinesdal sentrum. Løypa gikk over Tronåsen, noe som nok gjorde dette løpet ekstra populært.

Nesten 150 biler og en håndfull motorsykler stilte opp i Elvegata i Flekkefjord, fire i bredden, tidlig lørdag formiddag i et herlig vær. Varaordføreren i Flekkefjord holdt et velformulert innlegg og overlot så mikrofonen til AMKs formann Håkon Omland som sendte ut bilene med forventningsfulle deltakere og fulle bensintanker.

Det bør nevnes at de fine startnummerplatene var sponset av Flekkefjord og Kvinesdal kommuner, og begge kommunevåpnene var trykket på platene.

Turen gikk først ut av Flekkefjord og på gamleveien vestover til Drangeid og Eie, deretter på E 39 frem til Tronvika. Det var en god del tilskuere både i Tronåsen og langs hele løypa, og det gjør jo turen ekstra hyggelig.

Turen over Tronåsen gikk greit for de aller fleste. Vi har fått høre at det var 3-4 stykker som måtte ha litt drahjelp opp bakken, men det er jo helt normalt der. Vel nede på andre siden passerte vi Bakke Bru og kjørte mot Ersdal, en flott tur med nydelig utsikt og svært lite møtende trafikk, heldigvis. Det var jo en ganske smal grusvei. Fra Ersdal gikk turen videre på en gammel og lite brukt vei, og her traff vi folk!

Folkene vi traff var et par grindgutter, som inspirert av samme idéen på Rallye Tronåsen 2016, hadde rigget seg til. Disse var fra våre gode samarbeidspartnere Bakke IL, som vi håper fikk et godt tilskudd til klubbkassa! Blide var de i alle fall 

Deretter havnet vi på Klungland, videre til Frøytland og ned Øyekleiva, og så var det rake veien inn til Liknes hvor det var reservert en stor og fin parkeringsplass for veteranbilene.

Deretter var det bare å finne seg noe mat. Vi var så heldige at Kvinesdal Handelsforening sponset lunsj for alle deltakerne i løpet, det må ha vært over 400 personer. Det er vi veldig takknemlige for, og AMK er glad for å ha slike støttespillere. Så var det tid for å tuste rundt og prate med folk, kikke på biler, kanskje shoppe litt i en eller flere av de mange butikkene på Liknes, før premieutdelingen fant sted etter en hyggelig hilsen fra varaordføreren i Kvinesdal.. Premieutdelingen og vinnerne kan det leses om på annet sted i dette bladet.

Og så var det bare hjemturen som gjensto! Og selvsagt gjensto også en takk til alle de som deltok, de som sponset og støttet, og ikke minst alle de som jobbet med løpet og sørget for at arrangementet gled prikkfritt.