Hopp til innholdet

Ny ”Sørlandske hovedvei”-bok på gang!

  • av

Som de fleste lesere av Fjærbladet vel har fått med seg, har mossingen Tore H. Wiik skrevet flere bøker om riksveier som ble til Europaveier. Den siste, og den som har vært mest aktuell for oss i sør, kom ut i fjor og ble presentert på et større AMK-møte i september 2020. Den handler om Sørlandske Hovedvei fra Oslo til Kristiansand og har masse interessant lokalt stoff.

Denne boka ble fort utsolgt, så ved juletider ble 2. opplag trykket, og også det er utsolgt fra forlaget nå. Det blir nok et 3. opplag, vil vi tro. I alle fall her på Sørlandet var det stort salg, blant annet gjennom AMK som tilbød boka via Fjærbladet.

Tore H. Wiik sa på møtet i september at han i grunnen hadde tenkt å avslutte bokserien med denne boka, men etter den entusiasmen han hadde møtt her i sør ville han nå fortsette, med en bok om Sørlandske (Vestlandske) Hovedvei fra Kristiansand til Stavanger, og ta for seg både traséen over Tronåsen og traséen via Jøssingfjord.

Nå er arbeidet godt i gang, og det har allerede blitt fotografert en hel del. Men mer skal det bli, både i vestre Agder og i Rogaland. I slutten av mai var Wiik på besøk her, og hadde da med seg Svein Arild Strædet og hans flotte Buick 1938 på befaringer og fotografering i Mandalsregionen, og dagen etter et par dager med Inge Bråtlund som for variasjonens skyld stilte med forskjellige biler de to dagene, Opel Olympia og Kapitän! De tok for seg Lyngdalsregionen og et godt stykke vestover, forbi Flekkefjord.

Det blir nok flere besøk her nede av Tore H. Wiik og kona, og så skal vinteren brukes til å sette dette sammen til en bok som er planlagt å være ferdig trykket på ettersommeren neste år. Det skal bli spennende!

Fjærbladet kommer til å følge med i utviklingen – og selvsagt vil AMK arrangere møte om dette når boka foreligger. Sannsynligvis vil dette møtet bli arrangert i Lyngdal.

Fjærbladet ønsker lykke til videre i arbeidet og takker for fine bilder!