Fredag 1. april 2022, tidlig en kald morgen sto en forventningsfull gjeng fra Agder Motorhistoriske Klubb samt fra Mercedesklubben Agder ved Color Line sin fergeterminal i Kristiansand og ventet mens Bernt Erik Olsen med stødig hånd delte ut billetter til oss. Bernt Erik er en organisator av dimensjoner, og ingenting ved reisen var tilfeldig. Det var bare for oss andre å lene seg tilbake og være turister.

Målet med reisen var Fredericia hvor det arrangeres en flott veteranvognmesse to ganger i året. Etter en flott frokostbuffet om bord entret vi bussen fra Risdal Touring som tok oss til Vejle hvor vi skulle overnatte. Kvelden gikk med til sosialisering med hverandre og god dansk mat.

Lørdag morgen dro vi til messen. Danske veteranbil – og motorsykkelklubber hadde lagt mye arbeid og sjel i sine stander. Utvalget er enormt, og for den som visste hva man var ute etter så var sjansene store for å gjøre en god handel. Noen i vårt reisefølge hadde gjort avtaler med selgere på forhånd, og kunne bare plukke opp varene sine i den respektive salgsbod.

På messen er det også et bredt utvalg av mat og drikke. Utenfor var det utstilling av veteranbiler, og både ute og inne kunne man også finne kjøretøy som var til salgs.

Messeområdet består av flere store haller, og etter fire timers gåing rundt inne i hallene følte vi bare at vi så vidt hadde fått kastet et blikk på hver salgsbod. Mye av det som ble tilbudt var av kategorien garasjeeierens drøm, som for eksempel neonreklame for sitt favorittmerke.

Om kvelden hadde vi en hyggelig fellesmiddag i Vejle.

Etter frokost på søndagen var vi innom Jysk automobilmuseum i Gjern på hjemveien. Museet er privat, og det kom i stand ved at faren til hun som nå eier og driver museet begynte å ta vare på spesielt dansksolgte kjøretøy. Ofte kjøretøy som eierne ikke ville påkoste reparasjon på etter å ha fått prisanslag fra verksteder, samt biler som ble funnet hensatt rundt om i området. På 1950- og 1960 tallet fantes det ingen vrakpantordning, slik at biler ofte ble hensatt akkurat der den ikke ville mer.

Etter hvert etablerte han en form for nettverk med både private, bilverksteder og forhandlere, ved at han fikk melding om biler og motorsykler som kunne være innenfor hans samlerområde.

Han etablerte et verksted hvor han restaurerte kjøretøy helt alene, etablerte en utstillingshall for ferdig restaurerte kjøretøy, samt en hall for de kjøretøy som ventet på restaurering. Han klarte å restaurere omtrent halvparten før han gikk bort. Heldigvis har datteren ikke solgt noe, men videreført et museum som virkelig er verdt et besøk. Bilene er konservert på en måte slik at de etter lagring kan startes opp igjen. Å beskrive museet ytterligere behøves neppe, da de vedlagte bildene nok taler for seg.

Det var en fornøyd gjeng full av både inntrykk og god dansk mat som steg i land fra siste ferge hjem til Kristiansand søndag kveld.

Sverre Monsen