Hopp til innholdet

Formannen svarer

  • av

Det er andre tider enn det vi er vant til i mai. Ingen arrangementer kunngjort her på side 3, i alle fall ikke på lange tider, og de som står her, vet vi ikke en gang om vil bli gjennomført.

Fjærbladet har tatt en prat med AMKs formann Håkon Omland om hvordan egentlig ståa er for klubben nå.

Det ble ikke noe greit, dette, Håkon?

Nei, det gjorde ikke det. Vi håpet i det lengste at denne epidemien var noe som ville gå fort over, men da vi først måtte avlyse den bestilte turen til Fredericia med 55 AMKere, så måtte vi se i øynene at her blir aktiviteten lav fremover.

Styret besluttet derfor å avlyse alle arrangementer frem til 1. juli, og så håper vi at det skal være mulig å komme forsiktig i gang etter det. Og uansett kan vi jo glede oss ekstra mye til neste år når dette året ble så dårlig.

Vi kan jo kjøre oss en tur, ikke sant?

Jo da, det er det ikke noe i veien for, og det vil jeg anbefale for alle. Det er jo fredelig og greit å kjøre en tur med det gamle kjøretøyet. Men det er ikke så greit hvis det blir for mange som kjører sammen, for det er jo svært mange som følger med, og vi vil jo nødig at verken AMK eller veteranbevegelsen i sin helhet skal få dårlig ord på seg blant folk om å være noen som ikke bryr seg om retningslinjene og ikke tar hensyn til den situasjonen vi alle befinner oss i.

Men det blir jo dårlig med kontakt mellom AMK og alle de over tusen medlemmene på denne måten?

Ja, dessverre, det gjør det. Og for i alle fall å bøte litt på det har styret sagt seg enige i at vi gir ut ett ekstra nummer av Fjærbladet i år, for på den måten å holde kontakten med alle våre folk. Det er greit at folk skal vite at vi jobber med sakene og allerede er i gang med planleggingen av neste år.

Skal det skje noe spesielt neste år?

Ja, i 2021 er det igjen det tradisjonelle Rallye Tronåsen som vi arrangerer sammen med Gammelbilens Venner i Stavanger. Der kommer det nok til å bli mye folk! Og så er det jo de faste postene da, alle de vi har gått glipp av og kanskje vil gå glipp av i år, vi har vårmønstringen, Kvinesdalsturen, Kristi Himmelfartstreffet, bygdedagene i Åseral, Setesdalstreffet og ikke minst Birkelandsmarkedet. Men det håper vi at vi får lov til å arrangere i år også.

Hvordan holder du medlemmene oppdatert?

Nå kommer det ut et nytt nummer av Fjærbladet i begynnelsen av juli, tenker jeg. Der vil det bli oppdatert oversikt over våre arrangementer. Og dessuten har vi jo vårt ypperlige SMS-system som vi kan bruke til å informere alle om det som skjer.

Noe mer til slutt, Håkon?

Jeg er overrasket over hvor mange nye medlemmer AMK har fått de siste månedene til tross for forholdene. Det er veldig hyggelig. Alle er velkommen i AMK, til et godt miljø og mange gode tilbud til medlemmene!
Til slutt vil jeg bare oppfordre dere alle til å ta vare på hverandre, og bruke tiden på å være sammen med de nærmeste, samt kanskje gjøre noen oppgraderinger på kjøretøyet og sjekke de viktigste funksjonene som bremser, styring og lys.

Vi satser på at dette går over!