Årets Hovedløp for AMK var lagt til Mandal og omegn, og takket være en stor innsats fra en gruppe frivillige under ledelse av Torstein Knutsen, Øystein Klev og Thore Jørgensen, ble det en usedvanlig vellykket dag. På Facebook har mange kommentert den flotte løypa og den fine gjennomføringen av hele arrangementet, og dette slutter Fjærbladet seg naturligvis helhjertet til.

Fra morgenen var det litt småregn, vel det første regndryppet siden midt i mai, men det ga seg fort og det ble strålende solskinn og cabrioletvær. Hele 81 biler gjennomførte løpet uten store problemer underveis.

Starten gikk etter noen velvalgte ord fra Øystein Klev og ordfører Alf Erik Andersen fra Mandal. Håkon Omland sendte ut bilene med løpende kommentarer til stor glede for de mange tilskuerne som hadde samlet seg. Det er veldig fint når vi får anledning til å starte midt i et sentrum, med mange utenforstående tilskuere. Det er god reklame for hobbyen vår! Med på turen fikk vi også en tippekonkurranse å hygge oss med underveis.

Turen gikk gjennom Mandal sentrum og nordover langs Daleveien til Holum og videre på vestsiden av elva til Øyslebø. På Øyslebø var det matpause med deilig lapskaus og drikke. Videre kjørte vi til Eikså og derfra over heia til Repstad og Lunde. Fra Lunde gikk turen videre den ytre veien mot Ålo og Tregde. Og på Tregde var det en aldri så liten kontrollpost hvor mannskapet ville ha greie på om vi hadde gul vest og varselstrekant, og ikke minst om vi visste fartsgrensen der posten sto.

Fra Tregde var veien ganske kort til mål, som vi fant på Jåbekk industriområde rett øst for Mandal. Her skulle deltakerne tippe hvor mange skruer det var i et glass før de fikk kjøre inn og parkere.

Til slutt var det premieutdeling, som det kan leses mer om på side 11 i dette bladet. Og som ekstrapremie får alle deltakerne en DVD-film fra løpet.

Fjærbladet takker for en flott tur og viser for øvrig til bildene på disse sidene, som klart tyder på at alle hadde en fin dag!