«Den Store Flyttekortesjen»

Lesere av Fjærbladet og besøkende på flere av arrangementene i sentrale Agder er kjent med Steinar Støle og hans Steyr tømmerbil. Eller hans jakt på og hjemføring av en 1932 Buick. 3. juni var det tid for et nytt stort kapitel i fortellingen rundt Steinar. Det var tid for det store flyttelasset. Det første av flere som vil ta Steinars samlinger av kjøretøy, motorsager og annet de 10 kilometrene fra Repsten Gård til nybygde «Steinars Garasje» på Birkenes Bygdemuseum.
Onsdag 3. juni. Ettermiddag og inn på gårdstunet på Repsten, ruller bil etter bil, medbringende biltransporthenger eller vanlig henger. Og så kommer det en del lokale veteranbiler. Rundt 30 personer stiller opp når Steinar og Steyr-gjengen inviterer til «Den Store Flyttekortesjen». I forkant av dagen har Steyr-gjengen klargjort 8 kjøretøy, ei langvogn for hest og en rekke motorsager for transport.
I løpet av en drøy time lastes og klargjøres transporten av ivrige arbeidslag rundt hvert objekt og hver biltilhenger. Været er fint, stemningen god. Rundt det hele går BEO og Stig Rislå og dokumenterer for bilder og film. Og i vinduet står mor Astrid Støle og bivåner aktiviteten som foregår over hele det store og innholdsrike gårdstunet.
Når kortesjen forlater gårdstunet skjer det med Steinar og Steyr’en først i en rekke på 6 biltransporthengere, 3 andre hengere og en pickup lastet med objekter. Deretter en rekke med lokale kjøretøy. På vei til Birkenes Bygdemuseum svinger kortesjen innom Tollnes Bilvask for en lettere «kattevask» av de kjøretøyene med mest lagringsstøv. Så går kortesjen videre til museet og mottakelseskomiteen.
På Tveide venter venner og kjente med musikk fra Spillemannslaget «Strøget». Inger Birkeland Slågedal ønsker Steinar velkommen til museet med hilsen og gaveoverrekkelser. Så er det snorklipping og innflyttingen kan ta til. Ivrige hjelpere losser biler, traktorer og mopeder i rask rekkefølge. Deretter rygges Steyr’en inn. Vel på plass med alt det store på hjul, venter en henger og en pickup med motorsager på å bli tømt. Jeg skrev «en rekke» motorsager innledningsvis – og slik avsluttes en flott dugnadsinnsats denne dagen: Over 30 personer utstyrt med korona-hansker stiller i lang rekke over tre etasjer og sender motorsag etter motorsag opp til midlertidig lagring i 3. etasje. Litt av et syn og en artig avslutning for både deltakere og tilskuere.
Og hovedpersonen? Steinar var både glad og takknemlig for å være på plass og for alle som stilte opp for å hjelpe og gjøre stas på ham og det nye bygget, reist av hans mor, Astrid Støle, med god hjelp av byggmester Øystein Væting og lokale håndverkere og leverandører, støttespillere og i samarbeid med Birkenes Bygdemuseum.
Jostein Teistedal