AMK har mange hendige mennesker blant medlemmene, men ikke alle er så hendige at de kan leve av det! Men det kan vårt medlem Bent-Vidar Aske på Ormestad i Søgne, han er salmaker og har mye å tilby, også for oss veteraninteresseerte.

Fjærbladet avla et besøk hos Bent Salmaker her om dagen. Vi ble imponert over alle de fine maskinene (som kan sees på bildene) og det store utvalget i stoffprøver som hang der.

Bent-Vidar sier at han ikke har veldig mange spesialstoffer på lager, bare det mest kurante, men at det meste av stoff kan skaffes på kort tid. Han har forbindelser som kan skaffe originalt setetrekk-stoff til de fleste kurante bilmerker og sikkert også litt av hvert annet i tillegg! Selvfølgelig er det ikke bare seter som trekkes om, han kan også ta seg av dørsider og ikke minst innertak. De som har forsøkt å sette opp et innertak selv, vil nok være enige i at slikt er det lurt å bruke fagfolk til!

Nå er det jo ikke bare veteranbiler han steller med. Han har også hjulpet mange motorsyklister og mopedister med nye saler, og naturligvis er kalesjer – båte til biler og båter – et sentralt ledd i forretningen. Og han trekker også om møbler og interiør til bobiler og campingvogner og vi vet sannelig ikke hva han ikke gjør…..

Bent-Vidar sier at sommerstid er høysesong for båtfolket, så han synes det er veldig greit at bilfolket kommer mellom august og april med sine jobber. Det er jo også den greieste tiden for oss, mens bilen likevel står i vinteropplag kan mye fikses.

En maskin Fjærbladet syntes var ekstra morsom, var broderingsmaskinen. Den er datastyrt, og der kan han brodere logoer på caps og skjorter og gensere og i det hele tatt på alt av stoff. Og det kan jo også være kjekt å vite!

AMK-medlemmer og andre som har behov for omtrekking av ett eller annet, burde absolutt ta en prat med Bent Salmaker! Bare se på bildene av et par av bilene han har jobbet med!