En hjelp i nøden…..

Mange av oss veteraneiere har nok med en viss irritasjon opplevd at det nyinnkjøpte veterankjøretøyet bare er blitt levert med én tenningsnøkkel, dørnøkkel eller begge deler. Det er i grunnen ikke noe greit. Og enda verre er det selvsagt hvis man så går hen og mister nøklene. Det er ergerlig nok å miste eller rote bort en nøkkel hvis man har en til på lur, men har man ikke det, er man ille ute.

Nå er det vel slik at det er svært få, om noen, som vil innrømme at de somler bort nøkler! Men uansett, har man bare ett nøkkelsett, kan det være veldig lurt å skaffe seg ett sett til. Og da har vi en hjelp i nøden midt i vårt eget distrikt!

Christian Berge Haugen og hans firma Lås- og nøkkelservice har svaret på våre problemer. Han har i sin butikk massevis av nøkkelemner til bilnøkler. Han kan lage nøkkelkopier av nesten hva som helst av gamle biler, men de må være gamle! For, som han sier, de bilene som er så ”nye” at de har låsemekanismer med elektronikk, kan han ikke gjøre noe særlig med. Men det meste fra åttitallet og hundre år bakover, det er det svært store muligheter for at han kan fikse.

Lås- og nøkkelservice holder til i Solbygg, en velkjent adresse for oss kristiansandere. Kanskje ikke så opplagt for AMK-medlemmer fra Søndeled, Rysstad og Moi, så vi nevner at den korrekte adressen er Agder Allé 4, og det er altså sentralt på Lund rett øst for Kristiansand sentrum. Kanskje hadde det vært en tanke å avlegge et besøk der hvis du mangler en nøkkel eller to?

Det er jo selvfølgelig ikke bare bilnøkler de har i den butikken. Her er husnøkler og andre former for nøkler i tusenvis, kanskje titusenvis, til og med systemnøkler har han anledning til å håndtere og kopiere. Og her er hengelåser, nøkkelløse låser, postkasser med elektronisk lås og masse annet til faget henhørende.

Fjærbladet vil anbefale de som har noen nøkkelspørsmål, å stille disse spørsmålene til Christian hos Lås- og Nøkkelservice. Og som sagt, en reservenøkkel eller to er alltid kjekt å ha!