Også i år ble det satt ny rekord i Rallye Tronåsen med over 300 kjøretøy som deltok i løpet. Om det var rekord med hensyn til antall tilskuere vites ikke, men det var i alle fall svart av folk oppover i bakkene, og også langs den lange løypa via Tonstad var det folk her og der langs veien i det fine været.

Løpet var denne gang lagt opp med en kort løype for de eldste bilene og en lang løype for de nyere bilene (etterkrigsmodellene). Dette var lagt opp med håp om at det skulle gi mindre kø i Tronvika før oppkjørselen til Tronåsen. Dessverre var det noen som åpenbart følte at dette ikke gjaldt dem, slik at også syttitallsbiler kjørte den korte løypa. Merkelig i grunnen, med disse som tror at et regelverk gjelder for alle andre, men ikke for dem selv…

Den korte løypa var slik som den har vært i alle år, mens den lange løypa var en sløyfe til Virak og Tonstad, og tilbake over Hovsherad til Moi. En flott tur i vakker natur!

Kø ble det naturligvis i Tronvika uansett, både på grunn av de bilene som måtte ha traktorhjelp for å komme til toppen, og fordi det dessverre skjedde et sykdomstilfelle blant tilskuerne som gjorde det nødvendig å tilkalle ambulanse fra Flekkefjord. Da ble det stans i trafikken mens ambulansen var på toppen, og det var det stor forståelse for blant de som sto i kø.

I år hadde vi besøk av fire danske biler som deltok, og av en annen gruppe med syv danske biler som bare var på tur og tilfeldig fikk høre om arrangementet og stilte opp som interesserte tilskuere. Alltid moro når det kommer noen fra det store utland!

Og, som det het i de gamle skolestilene, alle var enige om at det hadde vært en flott dag! Vi gleder oss allerede til 2021!